ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (ΜΑΤΕΡΑ-ΑΜΑΛΦΙ-ΠΟΖΙΤΑΝΟ-ΡΩΜΗ-ΣΙΕΝΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ) Αναχώρηση19Απριλίου2020


(ΜΑΤΕΡΑ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΑΜΑΛΦΙ-ΠΟΖΙΤΑΝΟ-ΡΩΜΗ-ΣΙΕΝΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ)


1η μέρα ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ 19/04/2020

Συγκέντρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου αργά το απόγευμα, και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα 20/04/2020: ΜΠΑΡΙ – ΜΑΤΕΡΑ – ΠΟΜΠΗΙΑ - ΣΑΛΕΡΝΟ

Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για τη Ματέρα που απέκτησε διεθνή φήμη από την αρχαία πόλη Σάσση Ματέρα, που σημαίνει «Οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρα» με σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια από την προϊστορική περίοδο. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Παρθένου με τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και Αγίου Πέτρου. Το ιστορικό κέντρο της Ματέρα έχει ανακηρυχθεί από την Unesco, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Συνεχίζουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79μ.Χ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε για το Σαλέρνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: 21/04/2020 ΣΑΛΕΡΝΟ( ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΜΑΛΦΙ – ΠΟΣΙΤΑΝΟ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα 22/04/2020 ΣΑΛΕΡΝΟ(ΚΑΠΡΙ) - ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι, που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Το μεσημέρι αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, την Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: 23/04/2020: ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγησή μας . Θα ξεκινήσουμε με το Κολοσσαίο(εξωτερική επίσκεψη), το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

6η μέρα : 24/04/2020 ΡΩΜΗ – ΣΙΕΝΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα Ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Φλωρεντία, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα : 25/04/2020 ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ - ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω..

8η μέρα : 26/04/2020 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άφιξη στο λιμάνι το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στα Ιωάννινα.

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ : 550,00ευρώ
Περιλαμβάνονται:

 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ακτοπλοικά εισιτήρια σε 4κλινες καμπίνες με wc, ντους για τη διαδρομή Ηγουμενίτσα-Μπάρι, Ανκόνα-Ηγουμενίτσα
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* αστέρων.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο(σύνολο 5)
 • Δείπνο στο Σαλέρνο ( 2 δείπνα) και στη Φλωρεντία(1 δείπνο)
 • Τοπικός ξεναγός στη Ρώμη , τη Φλωρεντία και την Πομπηία
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης..
 • Φ.Π.Α.

  • Επιβάρυνση μονόκλινου: 155ευρώ
  • Επιβάρυνση δίκλινης καμπίνας: 65ευρώ κατ’ άτομο

  • Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Κρουαζιέρα στο Αμάλφι-Ποσιτάνο(25ευρώ), κρουαζιέρα στο Κάπρι(40ευρώ), Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων(Ρώμη 6ευρώ ανά διαν/ση, Φλωρεντία 4,5ευρώ), είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Hike and Bike in Metsovo

Bike Activities