ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Αναχώρηση 10 Οκτωβρίου 2019


1η ΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΕΝ ΠΛΩ Συγκέντρωση στα Ιωάννινα και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι . Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙ –( Πομπηία) - ΡΩΜΗ Άφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Μπάρι και αναχώρηση για τoν αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79μ.Χ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αιώνας π.Χ.) που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε για τη Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ ( Ξενάγηση πόλης) Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψή μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’ τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο για το γεύμα. Το απόγευμα μεταφορά στο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Εθνικής Ελλάδος και Εθνικής Ιταλίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.α.. Περνώντας από τους περίφημους διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώτιο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΡΩΜΗ – ΝΑΠΟΛΗ – ΜΠΑΡΙ Πρόγευμα και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για τη Νάπολη, την πρωτεύουσα της Καμπανίας, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε στην παραλία το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτο και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το θέατρο Σαν Κάρλο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπάρι όπου θα πάρουμε το καράβι για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα Ιωάννινα.

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ : 425,00€
Περιλαμβάνονται:

 • *Μεταφορά με υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
 • *Ναυτιλιακά εισιτήρια σε 4κλινες καμπίνες ( ΑΒ4) με wc/ντουζ
 • * Διαμονή στο ξενοδοχείο American palace 4 αστέρων στη Ρώμη
 • * Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 • * Τοπικοί ξεναγοί στη Πομπηία και Ρώμη
 • * Αρχηγό συνοδό του γραφείου σε όλη την εκδρομή.
 • •Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • •Φ.Π.Α.

 • Δεν Περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (6ευρώ), τα εισιτήρια του αγώνα
 • •Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • •Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να φέρουν μαζί τους ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ. Χωρίς αυτά δεν μπορείτε να ταξιδέψετε! ** Τα μικρά παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να έχουν μαζί διαβατήριο εν ισχύ, και σε περίπτωση που ταξιδεύουν με τον έναν γονέα, χρειάζεται επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση από τον άλλο γονέα ότι γνωρίζει και επιτρέπει στο παιδί να ταξιδέψει.

Hike and Bike in Metsovo

Bike Activities