ΣΥΒΟΤΑ-ΠΑΡΓΑ-ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ-ΠΡΕΒΕΖΑ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


Πρωινή αναχώρηση από το Μέτσοβο με προορισμό τα Σύβοτα. Τα Σύβοτα αποτελούν αδιαμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, καθώς χαρακτηρίζονται από σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοποθεσίες. Αφού κάνουμε μια βόλτα στο όμορφο αυτό παραθαλάσσιο χωριό θα επισκεφθούμε τον Βραχώνα, ο οποίος βρίσκεται σε έναν λόφο των Συβότων και αποτελείται από 50 περίπου ερειπωμένα σπίτια. Τα περισσότερα είναι διώροφα με θολωτές κατασκευές στο ισόγειο, κατασκευασμένα από πέτρα της περιοχής και χρονολογούνται από τον 18ο-19ο αιώνα. Στα Δυτικά του οικισμού υπάρχουν τα ερίπια μιας μικρής Ακρόπολης των προϊστορικών χρόνων. Ο Βραχώνας ήταν ο χώρος αρχικής εγκατάστασης του χωριού των Συβότων κατά τον προηγούμενο αιώνα.

Συνεχίζουμε για τη γραφική κωμόπολη της Πάργας με τις σπάνιες φυσικές ομορφιές. Η πόλη είναι αμφιθεατρικά χτισμένη. Τα σπίτια της μικρά, πολύχρωμα, σκαρφαλωμένα στις πλαγιές και χωμένα μέσα στο πράσινο. Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο "Τσαμάντα" και στη συνέχεια το περίφημο Βενετσιάνικο κάστρο της Πάργας. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για φαγητό ή καφέ.

Επόμενος προορισμός το χωριό Μεσοπόταμος, όπου θα ξεναγηθούμε σε ένα από τα αρχιαότερα μαντεία του κόσμου, το Νεκρομαντείο, που σύμφωνα με τη μυθολογία ο Νεκροπομπός Ερμής μέσα από τα νερλα της λίμνης Αχερουσίας οδηγούσε τους νεκρούς στον Άδη.

Τέλος κατευθυνόμαστε προς την Πρέβεζα. Ένας τόπος πλούσιος σε μνήμες, εικόνες, μυρωδιές, τόπους μυστηριακούς που ξεσηκώνουν τη φαντασία, όπως το Νεκρομαντείο που προηγουμένως επισκεφθήκαμε. Θα επισκεφθούμε τα τρία Ενετικά κάστρα της πόλης, του Παντοκράτορα, του Αγίου Αντρέα και του Αγίου Γεωργίου. Θα εντυπωσιαστείτε από την επιβλητική τους όψη και την αρχιτεκτονική τους, ενώ παράλληλα θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης! Τέλος θα επισκεφθούμε τη Νικόπολη και το περίφημο "Ρωμαϊκό Ωδείο" της.

Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το Μέτσοβο.