Το τουριστικό γραφείο “Kassaros travel services” είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά πρακτορεία στα Ιωάννινα, το οποίο έχει ως στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας ταξιδιωτικών υπηρεσιών στους πελάτες του.

Με την πολυετή εμπειρία στο χώρο έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια με τον τρόπο μας και αυτό αποδεικνύει την αγάπη μας και την απόλυτη αφοσίωσή μας σε αυτό που κάνουμε. Το γραφείο μας βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο στόλος μας αποτελείται από εννέα λεωφορεία των 9 έως και των 56 θέσεων, με τα οποία διοργανώνουμε οδικές εκδρομές είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό για οργανωμένα γκρουπ, συλλόγους, σχολικά αλλά και φοιτητικά γκρουπ.

Το προσωπικό του γραφείου μας απαρτίζεται από έμπειρους υπαλλήλους και οδηγούς οι οποίοι σας παρέχουν πρόθυμα κάθε είδους πληροφορία ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια ενδεικτικά προγράμματα που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο και τα διαμορφώνουμε αντίστοιχα αναλόγως τις προτιμήσεις σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσίες που είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε, σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε παρέα και να επιβεβαιώσετε οι ίδιοι τα όσα έχουν ειπωθεί από κάθε πελάτη μας ξεχωριστά!

8ΜΕΡΟ ΟΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΚΗΠΟΙ – ΚΟΥΚΟΥΛΙ – ΒΙΤΣΑ – ΔΙΛΟΦΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ – ΜΠΕΛΟΙ – ΒΡΑΔΕΤΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – URSA TRAIL – ΛΙΜΝΕΣ ΦΛΕΓΓΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΚΗΠΟΙ – ΚΟΥΚΟΥΛΙ – ΒΙΤΣΑ – ΔΙΛΟΦΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ – ΜΠΕΛΟΙ – ΒΡΑΔΕΤΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – URSA TRAIL – ΛΙΜΝΕΣ ΦΛΕΓΓΑ


Ημέρα 1η:
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και μέσω της Εγνατίας οδού κατευθυνόμαστε προς το γραφικό Ζαγόρι με τα περίφημα Ζαγοροχώρια. Εμεις θα επισκεφθούμε το Κεντρικό Ζαγόρι και θα διανυκτερεύσουμε στο χωριό Μονοδένδρι. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η:
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην πεζοπορία. Θα ακολουθήσουμε μια μοναδική διαδρομή στα γραφικά χωριά Κήποι , Κουκούλι, Βίτσα και Δίλοφο. Μια πολύ όμορφη διαδρομή με γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς και πολλά αξιοθέατα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μονοδένδρι. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η:
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στην πεζοπορία στο Φαράγγι του Βίκου. Για να διασχίσουμε το φαράγγι του Βίκου θα ξεκινήσουμε από το χωριό Μονοδένδρι με προορισμό το χωριό Βίκος. Θα χρειαστούμε περίπου 45΄ για να κατέβουμε από το μονοπάτι μέχρι την κοίτη του ποταμού, που τις περισσότερες φορές είναι ξερή. Η περιοχή διακρίνεται για τις έντονες εναλλαγές στο φυσικό τοπίο. Κατάφυτες πυκνές εκτάσεις διαδέχονται το γκρίζο των απότομων γκρεμών. Η περιοχή φιλοξενεί σπάνια λουλούδια και βότανα. Το Φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1.100μ. στο στενότερο σημείο του και ταυτόχρονα βάθος που ξεπερνά τα 900μ. Με μήκος 12χλμ και μέγιστο ύψος 1.200μ. είναι  ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου. Μετά από τέσσερις ώρες περίπου πεζοπορίας στο εσωτερικό του φαραγγιού αρχίζουμε να ανηφορίζουμε για το χωριό Βίκος. Θα χρειαστούμε περίπου 1ώρα ακόμη, για να ανέβουμε ως το χωριό. Από το σημείο που αρχίζει να ανηφορίζει το μονοπάτι και δεξιά μας μπορούμε να διακρίνουμε τις πηγές του καθαρότερου ποταμού της Ελλάδος και ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης, του Βοϊδομάτη. Όλη η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών 'Νatura 2000'. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η:
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν. Αμέσως μετά η σημερινή μας διαδρομή είναι σύντομη, εύκολη και ευχάριστη. Είναι από τις δημοφιλέστερες στο Ζαγόρι και οδηγεί στην θέση «Μπελόη» απ' όπου μπορεί να απολαύσει κανείς την ωραιότερη θέα της χαράδρας του Βίκου. Εξάλλου, η ονομασία Μπελόη, κατά άλλους σημαίνει ωραία θέα και κατά άλλους μπαλκόνι.  Η διαδρομή μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου. Από την δυτική είσοδο του Βραδέτου, λίγο πιο πάνω από την πλατεία του χωριού ακολουθούμε τον χωματόδρομο που τελειώνει μετά από 1 χιλιόμετρο. Λίγα μέτρα πριν το τέλος του, στα αριστερά, οι ενημερωτικές πινακίδες μας δείχνουν την είσοδο του μονοπατιού που πρέπει να ακολουθήσουμε.  Το μονοπάτι  με ήπια κλίση, διασχίζει την χωμάτινη πλαγιά που το καλοκαίρι είναι κατάφυτη με λουλούδια. Ακόμα πιο εντυπωσιακοί είναι όμως οι πέτρινοι πύργοι που σχηματίζονται από αλλεπάλληλες στρώσεις ασβεστολιθικών πλακών. Η διαδρομή από ένα σημείο και μετά είναι στρωμένη με μεγάλες πλάκες. Καθώς αρχίζει να κατηφορίζει, συναντά ένα καλντερίμι που περνά ανάμεσα στα βράχια και από ένα στενό πέρασμα, καταλήγει στην Μπελόη. Το φαρδύ προστατευτικό τοιχίο στην άκρη του εξώστη, μας επιτρέπει να απολαύσουμε χωρίς φόβο, την επιβλητική θέα:  μπροστά μας, η χαράδρα του Βίκου και οι διπλανές κατακόρυφες πλαγιές με βάθος εκατοντάδων μέτρων, προκαλούν δέος και θαυμασμό. Στο βάθος της χαράδρας, το χωριό Βίκος και, στην ακριβώς απέναντι πλευρά του φαραγγιού, η θέση «Οξιά» πάνω από το Μονοδένδρι. Από το σημείο αυτό αναχωρούμε με το πούλμαν για τα Ιωάννινα. Την πανέμορφη πόλη της Ηπείρου όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητο στην παλιά πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μέτσοβο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 5η:
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου για μια διαδρομή που πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστη. Η διαδρομή περνάει από παλιά μονοπάτια που με πολύ εθελοντική εργασία έχουν καθαριστεί και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. Ξεκινάμε από την εκκίνηση «Politsoara» και ακολουθούμε ένα ευρύ μονοπάτι που σύντομα περνάει μέσα από το συντριβάνι «Daou» και γίνεται ευρύτερο. Στη συνέχεια φτάνουμε σε μια διασταύρωση και συνεχίζουμε στο αριστερό επίπεδο για περίπου 1500 μέτρα και στη συνέχεια ανεβαίνουμε σε ένα μονοπάτι προς το ψηλότερο σημείο της κορυφογραμμής που ονομάζεται "Καλλιγομένο Αλώνι" (1593 μ.), όπου βλέπουμε έναν αιολικό μετρητή στο αριστερό μας άκρο. Συνεχίζουμε με ελαφρές αποβάθρες και ανεβαίνουμε στην κορυφογραμμή (βλέπουμε τα χαρακώματα του WW2 στα αριστερά μας), περνάμε από ένα πέτρινο σημείο ανάπαυσης με ωραία θέα και φτάνουμε σε ένα δρόμο όπου στρίβουμε δεξιά και αρχίζουμε να κατεβαίνουμε δίπλα σε ένα ρέμα. Μετά από 700 μέτρα μπαίνουμε σε έναν χωματόδρομο και σύντομα φτάνουμε σε μια διασταύρωση κοντά στα παλιά ξύλινα καταφύγια του «Vale Di Liosani». Ακολουθούμε το σωστό χωματόδρομο, περάμε μια ξύλινη γέφυρα και ανεβαίνουμε σταδιακά περνώντας δύο άλλες ξύλινες γέφυρες. Μετά από μια σχετικά απότομη ανάβαση, ο δρόμος κατεβαίνει και σταματάει: μπαίνουμε σε ένα μονοπάτι που τέμνει έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο, λίγο ψηλότερα από τη μεγάλη κρήνη της «Κρύας Βρύσης». Το μονοπάτι συνεχίζει και στη συνέχεια μπαίνουμε στο δάσος και βγαίνουμε ξανά στα λιβάδια. Σταδιακά φτάνουμε στη βρύση Politsoara (δύο λίμνες) και συνεχίζουμε στο δρόμο. Τελειώνοντας τη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση για πικνικ. Στη συνεχεια θα μας περιμένει το πούλμαν και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η:
Πρόγευμα μπουφέ και πρωινό αφιερωμένο στην πεζοπορία αλλά και ορειβασία. Σημερινός μας προορισμός οι λίμνες Φλέγκα. Μια ορειβατική διαδρομή 2 ½ περίπου ωρών με αφετηρία το Ορειβατικό καταφύγιο του Μαυροβουνίου και με τελικό προορισμό τις λίμνες Φλέγκα, αφού προηγουμένως περάσουμε και από την ομώνυμη κορυφή. Το ορειβατικό καταφύγιο βρίσκεται στις πλαγιές του Μαυροβουνίου, πάνω από τη τεχνίτη λίμνη του Αώου, στο Μέτσοβο. Από τον περιφερικό δρόμο των λιμνών, και 5 χιλιόμετρα πριν αυτός συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο Μετσόβου – Μηλιάς, ξεκινάει χωματόδρομος που μετά από 5.5 περίπου χιλιόμετρα μας οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο. Ο δασόδρομος συνεχίζει  να ανηφορίζει για λίγο ακόμη, ως τη περιοχή «πάντε λα λάκλου». Εκεί συναντάμε την ορειβατική διαδρομή P1 την οποία και ακολουθούμε ως τη κορυφή του Φλέγκα (2157 μέτρα υψόμετρο). Από το καταφύγιο ως τη κορυφή ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 1 ½ – 2 ώρες ενώ η σήμανση της διαδρομής είναι αραιή. Από τη κορυφή μπορούμε πριν αρχίσουμε να κατηφορίσουμε προς τον τελικό μας προορισμό, να θαυμάσουμε την όμορφη θέα της περιοχής, τον εθνικό δρυμό της «βάλια κάλντα» και την τεχνητή λίμνη του Αώου. Κατεβαίνοντας τη πλαγιά, σε λίγα λεπτά φτάνουμε στις δυο αλπικές λίμνες του Φλέγκα, που το υψόμετρο τους πλησιάζει τα 2000 μέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η:
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου για ακόμη μια πανέμορφη διαδρομή που αξίζει να διασχίσετε. Η διαδρομή μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου και ακολουθεί έναν πλακόστρωτο δρόμο (οδός Αβέρωφ) στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου. Από το πάρκο, το μονοπάτι κατεβαίνει κάτω από ένα καλντερίμι, στρίβει δεξιά και φτάνει σε ένα ασφαλτοστρωμένο δρόμο που περνάει δίπλα στο μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου και φτάνει στην οδική γέφυρα του Μετσοβίτικου ποταμού. Αφήνουμε αμέσως τον δρόμο και εισερχόμαστε σε ένα φαρδύ μονοπάτι. Το μονοπάτι πηγαίνει ομαλά ανηφορικά και διασχίζει ένα ρεύμα δύο φορές. Μετά από 500 μέτρα μπαίνουμε έναν κακό χωματόδρομο για 400 μέτρα και στη συνέχεια σε ένα απότομο μονοπάτι που ανεβαίνει κατευθείαν στη δεξιά πλευρά του ρέματος στο πολύ μεγάλο λιβάδι la Vrise ("οι πηγές"). Αφήνουμε τα μικρότερα μονοπάτια στα αριστερά μας και φτάνουμε στον χωματόδρομο που ακολουθούμε προς τα πάνω, περνώντας από μια βρύση με πόσιμο νερό. Στη διασταύρωση, συνεχίζουμε ακριβώς πάνω σε έναν χωματόδρομο που κλείνει από ένα φράγμα γης και πλησιάζουμε στο ξενοδοχείο Grand Forest. Λίγο πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο, αφήνουμε τον χωματόδρομο και ακολουθούμε ένα ελαφρώς κατηφορικό μονοπάτι που διασχίζει τα λιβάδια με τα μαύρα πεύκα μέχρι να φτάσουμε στη θέση Γκαντέλου, όπου θα βρούμε ένα ρεύμα. Το μονοπάτι κατεβαίνει δίπλα στο ρέμα και μετά από 500 μέτρα γίνεται ένας μικρός δρόμος που οδηγεί στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στη συνέχεια διασχίζουμε τον κόμβο της Εγνατίας οδού μέσω της σήραγγας. Το μονοπάτι ανεβαίνει βαθμιαία σε ένα μεγάλο λιβάδι (θέση Κουκούρου). Συνεχίζουμε σε ένα μικρό δρόμο που σύντομα γίνεται μονοπάτι, περνάμε δεξιά από ένα βράχο (θέση Παπανικόλα) και συνεχίζουμε σε μια απότομη πλαγιά στο οροπέδιο - χώρο στάθμευσης όπου βρίσκεται το σαλέ, καθώς και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Τέλος διαδρομής και αναχώρηση με το πούλμαν για την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η:
Πρωινό και τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν. Αναχώρηση από το Μέτσοβο με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις και εμπειρίες από ένα ταξίδι που μόλις έφτασε στο τέλος του!