Το τουριστικό γραφείο “Kassaros travel services” είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά πρακτορεία στα Ιωάννινα, το οποίο έχει ως στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας ταξιδιωτικών υπηρεσιών στους πελάτες του.

Με την πολυετή εμπειρία στο χώρο έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια με τον τρόπο μας και αυτό αποδεικνύει την αγάπη μας και την απόλυτη αφοσίωσή μας σε αυτό που κάνουμε. Το γραφείο μας βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο στόλος μας αποτελείται από εννέα λεωφορεία των 9 έως και των 56 θέσεων, με τα οποία διοργανώνουμε οδικές εκδρομές είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό για οργανωμένα γκρουπ, συλλόγους, σχολικά αλλά και φοιτητικά γκρουπ.

Το προσωπικό του γραφείου μας απαρτίζεται από έμπειρους υπαλλήλους και οδηγούς οι οποίοι σας παρέχουν πρόθυμα κάθε είδους πληροφορία ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια ενδεικτικά προγράμματα που πραγματοποιούμε όλο το χρόνο και τα διαμορφώνουμε αντίστοιχα αναλόγως τις προτιμήσεις σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσίες που είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε, σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε παρέα και να επιβεβαιώσετε οι ίδιοι τα όσα έχουν ειπωθεί από κάθε πελάτη μας ξεχωριστά!

8ΜΕΡΟ ΟΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΓΙΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ-URSA TRAIL-ΛΙΜΝΕΣ ΦΛΕΓΓΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΓΙΝΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ-URSA TRAIL-ΛΙΜΝΕΣ ΦΛΕΓΓΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ


Ημέρα 1η:
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και μέσω της Εγνατίας οδού κατευθυνόμαστε προς το Μέτσοβο. Πριν όμως θα σταματήσουμε στη Βεργίνα και θα επισκεπτούμε το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών, που βρίσκεται στα όρια του χωριού. Στο χώρο του Μουσείου, όπως και στο χωριό της Βεργίνας, υπάρχει κυλικείο για αγορά καφέ, αναψυκτικών και σνακ. Συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η:
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και περιήγηση στο υπέροχο Μέτσοβο, τόπο καταγωγής πολλών εθνικών ευεργετών, οι οποίοι συνέβαλαν στην ίδρυση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.160 μέτρων ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Πίνδου αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για τον κάθε επισκέπτη. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το Μουσείο Λαικής Τέχνης που στεγάζεται στο ανακαινισμένο (το 1995) Αρχοντικό Τοσίτσα και περιέχει έναν μεγάλο αριθμό παλαιών αντικειμένων μεγάλης αξίας και αποτελεί δείγμα οργάνωσης και λειτουργίας παλαιού Μετσοβίτικου Αρχοντικού. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ που χτίστηκε το 1985 και περιέχει πίνακες και γλυπτά Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα. Σειρά έχει ο ναός της Αγίας Παρασκευής, με το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο, ιερά σκεύη και κειμήλια, το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου που περιέχει εικόνες του 17ου και 18ου αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η:
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου για μια διαδρομή που πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστη. Η διαδρομή περνάει από παλιά μονοπάτια που με πολύ εθελοντική εργασία έχουν καθαριστεί και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. Ξεκινάμε από την εκκίνηση «Politsoara» και ακολουθούμε ένα ευρύ μονοπάτι που σύντομα περνάει μέσα από το συντριβάνι «Daou» και γίνεται ευρύτερο. Στη συνέχεια φτάνουμε σε μια διασταύρωση και συνεχίζουμε στο αριστερό επίπεδο για περίπου 1500 μέτρα και στη συνέχεια ανεβαίνουμε σε ένα μονοπάτι προς το ψηλότερο σημείο της κορυφογραμμής που ονομάζεται "Καλλιγομένο Αλώνι" (1593 μ.), όπου βλέπουμε έναν αιολικό μετρητή στο αριστερό μας άκρο. Συνεχίζουμε με ελαφρές αποβάθρες και ανεβαίνουμε στην κορυφογραμμή (βλέπουμε τα χαρακώματα του WW2 στα αριστερά μας), περνάμε από ένα πέτρινο σημείο ανάπαυσης με ωραία θέα και φτάνουμε σε ένα δρόμο όπου στρίβουμε δεξιά και αρχίζουμε να κατεβαίνουμε δίπλα σε ένα ρέμα. Μετά από 700 μέτρα μπαίνουμε σε έναν χωματόδρομο και σύντομα φτάνουμε σε μια διασταύρωση κοντά στα παλιά ξύλινα καταφύγια του «Vale Di Liosani». Ακολουθούμε το σωστό χωματόδρομο, περάμε μια ξύλινη γέφυρα και ανεβαίνουμε σταδιακά περνώντας δύο άλλες ξύλινες γέφυρες. Μετά από μια σχετικά απότομη ανάβαση, ο δρόμος κατεβαίνει και σταματάει: μπαίνουμε σε ένα μονοπάτι που τέμνει έναν ασφαλτοστρωμένο δρόμο, λίγο ψηλότερα από τη μεγάλη κρήνη της «Κρύας Βρύσης». Το μονοπάτι συνεχίζει και στη συνέχεια μπαίνουμε στο δάσος και βγαίνουμε ξανά στα λιβάδια. Σταδιακά φτάνουμε στη βρύση Politsoara (δύο λίμνες) και συνεχίζουμε στο δρόμο. Τελειώνοντας τη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση για πικνικ. Στη συνεχεια θα μας περιμένει το πούλμαν και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η:
Πρόγευμα μπουφέ και πρωινό αφιερωμένο στην πεζοπορία αλλά και ορειβασία. Σημερινός μας προορισμός οι λίμνες Φλέγκα. Μια ορειβατική διαδρομή 2 ½ περίπου ωρών με αφετηρία το Ορειβατικό καταφύγιο του Μαυροβουνίου και με τελικό προορισμό τις λίμνες Φλέγκα, αφού προηγουμένως περάσουμε και από την ομώνυμη κορυφή. Το ορειβατικό καταφύγιο βρίσκεται στις πλαγιές του Μαυροβουνίου, πάνω από τη τεχνίτη λίμνη του Αώου, στο Μέτσοβο. Από τον περιφερικό δρόμο των λιμνών, και 5 χιλιόμετρα πριν αυτός συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο Μετσόβου – Μηλιάς, ξεκινάει χωματόδρομος που μετά από 5.5 περίπου χιλιόμετρα μας οδηγεί στο ορειβατικό καταφύγιο. Ο δασόδρομος συνεχίζει  να ανηφορίζει για λίγο ακόμη, ως τη περιοχή «πάντε λα λάκλου». Εκεί συναντάμε την ορειβατική διαδρομή P1 την οποία και ακολουθούμε ως τη κορυφή του Φλέγκα (2157 μέτρα υψόμετρο). Από το καταφύγιο ως τη κορυφή ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 1 ½ – 2 ώρες ενώ η σήμανση της διαδρομής είναι αραιή. Από τη κορυφή μπορούμε πριν αρχίσουμε να κατηφορίσουμε προς τον τελικό μας προορισμό, να θαυμάσουμε την όμορφη θέα της περιοχής, τον εθνικό δρυμό της «βάλια κάλντα» και την τεχνητή λίμνη του Αώου. Κατεβαίνοντας τη πλαγιά, σε λίγα λεπτά φτάνουμε στις δυο αλπικές λίμνες του Φλέγκα, που το υψόμετρο τους πλησιάζει τα 2000 μέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η:
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την πόλη των Ιωαννίνων. Τα Ιωάννινα είναι η μεγαλύτερη πόλη της ηπείρου και πρωτεύουσα του νομού. Χτισμένα στην όχθη της λίμνης Παμβώτιδας, μαγεύει με την ομορφιά της και τη ζεστή της ατμόσφαιρα. Μια ζωντανή πόλη με 100.000 κατοίκους, που κουβαλάει μια ιστορία αιώνων. Κάθε σοκάκι και πλατεία, κάθε σημείο της πόλης αντηχεί την σπουδαία της παράδοση. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από ένα από τα σπουδαιότερα σπήλαια του κόσμου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση τεσσάρων μόλις χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Οι εκθαμβωτικοί σχηματισμοί σταλακτιτών και σταλαγμιτών θα σας προσφέρουν ένα απίστευτο θέαμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη που βρίσκεται σε απόσταση 12χλμ. από τα Ιωάννινα. Θα θαυμάσουμε πάνω από 150 μορφές Ελλήνων αγωνιστών και άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο κάστρο, στην παλιά πόλη των Ιωαννίνων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Τέλος η μέρα μας επιφυλάσσει μια βόλτα με καραβάκι στο νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων. Θα ξεναγηθούμε στο νησί και στο μουσείο του Αλή Πασά. Χρόνος ελεύθερος στο νησάκι να δοκιμάσετε τα περίφημα βατραχοπόδαρα, διάσημος μεζές του νησιού, καθώς και άλλες τοπικές λιχουδιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η:
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου για ακόμη μια πανέμορφη διαδρομή που αξίζει να διασχίσετε. Η διαδρομή μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία του Μετσόβου και ακολουθεί έναν πλακόστρωτο δρόμο (οδός Αβέρωφ) στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου. Από το πάρκο, το μονοπάτι κατεβαίνει κάτω από ένα καλντερίμι, στρίβει δεξιά και φτάνει σε ένα ασφαλτοστρωμένο δρόμο που περνάει δίπλα στο μοναστήρι Κοιμήσεως της Θεοτόκου και φτάνει στην οδική γέφυρα του Μετσοβίτικου ποταμού. Αφήνουμε αμέσως τον δρόμο και εισερχόμαστε σε ένα φαρδύ μονοπάτι. Το μονοπάτι πηγαίνει ομαλά ανηφορικά και διασχίζει ένα ρεύμα δύο φορές. Μετά από 500 μέτρα μπαίνουμε έναν κακό χωματόδρομο για 400 μέτρα και στη συνέχεια σε ένα απότομο μονοπάτι που ανεβαίνει κατευθείαν στη δεξιά πλευρά του ρέματος στο πολύ μεγάλο λιβάδι la Vrise ("οι πηγές"). Αφήνουμε τα μικρότερα μονοπάτια στα αριστερά μας και φτάνουμε στον χωματόδρομο που ακολουθούμε προς τα πάνω, περνώντας από μια βρύση με πόσιμο νερό. Στη διασταύρωση, συνεχίζουμε ακριβώς πάνω σε έναν χωματόδρομο που κλείνει από ένα φράγμα γης και πλησιάζουμε στο ξενοδοχείο Grand Forest. Λίγο πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο, αφήνουμε τον χωματόδρομο και ακολουθούμε ένα ελαφρώς κατηφορικό μονοπάτι που διασχίζει τα λιβάδια με τα μαύρα πεύκα μέχρι να φτάσουμε στη θέση Γκαντέλου, όπου θα βρούμε ένα ρεύμα. Το μονοπάτι κατεβαίνει δίπλα στο ρέμα και μετά από 500 μέτρα γίνεται ένας μικρός δρόμος που οδηγεί στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Στη συνέχεια διασχίζουμε τον κόμβο της Εγνατίας οδού μέσω της σήραγγας. Το μονοπάτι ανεβαίνει βαθμιαία σε ένα μεγάλο λιβάδι (θέση Κουκούρου). Συνεχίζουμε σε ένα μικρό δρόμο που σύντομα γίνεται μονοπάτι, περνάμε δεξιά από ένα βράχο (θέση Παπανικόλα) και συνεχίζουμε σε μια απότομη πλαγιά στο οροπέδιο - χώρο στάθμευσης όπου βρίσκεται το σαλέ, καθώς και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Τέλος διαδρομής και αναχώρηση με το πούλμαν για την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η:
Πρόγευμα μπουφέ και αναχώρηση για τα ξακουστά Μετέωρα, εκεί όπου το μεγαλείο της φύσης συναντά το θείο Μυστήριο. Θα δείτε ότι στις κορυφές κάποιων από τους βράχους τους είναι χτισμένα διάφορα μοναστήρια. Η εικόνα που προσφέρουν τα Μετέωρα είναι μοναδική και δύσκολα μπορεί να την περιγράψει κανείς με λέξεις. Ακολουθεί ξενάγηση στην περιοχή και επίσκεψη σε δύο από τις έξι Μονές που λειτουργούν σήμερα. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και αναχώρηση για την πόλη της Καλαμπάκας όπου θα υπάρχει χρόνος για φαγητό και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η:
Πρωινό και τακτοποίηση των αποσκευών μας στο πούλμαν. Αναχώρηση από το Μέτσοβο με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις και εμπειρίες από ένα ταξίδι που μόλις έφτασε στο τέλος του!