ΜΑΤΕΡΑ-ΡΗΓΙΟ-ΑΙΤΝΑ-ΤΑΟΡΜΙΝΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ-ΜΑΛΤΑ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ Αναχώρηση 28 Ιουνίου 2019

ΜΑΤΕΡΑ-ΡΗΓΙΟ-ΑΙΤΝΑ-ΤΑΟΡΜΙΝΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ-ΜΑΛΤΑ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ


1η ΜΕΡΑ 28/6/2019:ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΕΝ ΠΛΩ Συγκέντρωση το βράδυ 22.00 στην Περιφέρεια τακτοποίηση στο λεωφορείο και 22.15 αναχώρηση για Ηγουμενίτσα επιβίβαση στο καράβι , διανυκτέρευση εν πλω .

2η ΜΕΡΑ 29/6/2019:ΜΠΑΡΙ-ΜΑΤΕΡΑ-ΡΗΓΙΟ Άφιξη το πρωί στο Μπάρι και αναχώρηση για την ΜΑΤΕΡΑ . Είναι μια πόλη που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από βιβλική ταινία ,γιατί όντως είναι , αφού εκεί γυρίστηκαν τα <πάθη του Χριστού > ο <Βασιλιάς Δαυίδ >, το <κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο > και η <Ιστορία της Γέννησης > .Το πολύ παλιό μέρος της πόλης γνωστό ως ειναι γεμάτο σπηλιές οι οποίες αποτέλεσαν κατοικίες ανθρώπων πριν από 9000 χρόνια ,γιαυτό άλλωστε και ονομάζετε <Καππαδοκία της Ιταλίας >.Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο και για το 2019 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τα τοπικά εδέσματα και φυσικά το τοπικό λικέρ που φτιάχνετε από ροδοπέταλα .Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Ρήγιο όπου και θα διανυκτερεύσουμε .

3η ΜΕΡΑ 30/6/2019:ΡΗΓΙΟ-ΤΑΟΡΜΙΝΙΑ-ΑΙΤΝΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ-ΠΟΖΑΛΟ Πρωινό και ξεκινάμε για τα στενά της< Σκύλας και της Χάρυβδης> κατά την μυθολογία . Είναι το στενό πέρασμα για να πάμε στη Σικελία . Συνεχίζουμε για το ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης . Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν θα φθάσουμε μέχρι τους πρώτους κρατήρες και τα καταφύγια . Επόμενη στάση μας το <διαμάντι της Σικελίας > η Ταορμίνια . Εδώ θα επισκεφτούμε το πανέμορφο αρχαίο Ελληνικό θέατρο , το γραφικό Κόρσο Ουμπέρτο και θα απολαύσουμε το πανόραμα προς τους κήπους της Νάξου . Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τις Συρακούσες ,την αξιολογότερη πόλη της <Μεγάλης Ελλάδας > . Θα επισκεφτούμε το νησί της Ορτυγίας ,την πηγή της Αρέθουσας ,και το κάστρο του Μανιάκη κ.α . Χρόνος ελεύθερος για βόλτα , φαγητό και καφέ .Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Ποζάλο για να πάρουμε το καράβι που θα μας μεταφέρει στην Μάλτα . Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση στις 21.30 και στις 23.15 άφιξη στο λιμάνι της Βαλέτας . Αναχώρηση για το ξενοδοχείο ,διανυκτέρευση .

4η ΜΕΡΑ 01/7/2019:ΒΑΛΕΤΤΑ Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη τη Βαλέτα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια ,γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της παλιάς πόλης .Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά .Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής .Θα θαυμάσουμε του κήπους Μπαράκα ,απ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1564 και 1942. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση . Το απόγευμα θα πάμε να γνωρίσουμε τις περιοχές των τριών πόλεων (Κοσπικουα ,Σεγκλια Βιτοριοζα ) . Ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων ,κατοικιών και σημαντικών κτιρίων , τα οποία είναι κτισμένα σε μια υπέροχη θέση στο Μεγάλο Λιμάνι . Από τις επάλξεις τους θα απολαύσουμε την μαγική θέα της Βαλέτας και θα περιπλανηθούμε στα Μεσαιωνικά στενά , με τα κτίρια της Ιερής εξέτασης ,των Μοναστηριών ,την πλατεία των εκτελέσεων . Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα ,φαγητό . Διανυκτέρευση .

5η ΜΕΡΑ 02/7/2019:ΝΗΣΙ ΓΚΟΖΟ Πρωινό και αναχώρηση για εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο . για να φθάσουμε στο νησί μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat . Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου , τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες , η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσουμε θα μας πείσουν σίγουρα για το πόσο άξιζε η επίσκεψή μας στο νησί .Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat με το περίφημο κάστρο , την παλιά πόλη, τη σπηλιά όπου κατοικούσε η Καλυψώ .

6η ΜΕΡΑ 03/7/2019:ΒΑΛΕΤΑ-ΠΟΖΑΛΟ-ΜΕΣΙΝΑ Πρωινό και αναχωρούμε για την ξενάγηση στο κέντρο του νησιού, με πρώτη επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στη Μόστα . Ακολουθεί το Εθνικό πάρκο Τα Αλί ,όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής Φυσητού γυαλιού καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας . Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο Ραμπάτ για την επίσκεψη στη <σιωπηλή πόλη > , όπως αποκαλείται η Μεδίνα , υποδηλώνοντας τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα που την περιβάλει και που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο .Οι βαριές ολοσκάλιστες ξύλινες πόρτες των σπιτιών της ανοίγουν σπάνια . Στην πόλη δεν υπάρχει εμπορική ζωή , φωτεινές επιγραφές και γενικά φαίνετε να ζει περισσότερο στο ένδοξο παρελθόν παρά στο παρόν . Η μαγική ατμόσφαιρα δεν έχει αλλοιωθεί από τα πλήθη των τουριστών που συρρέουν εκεί . Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική κοινότητα του Attard και τους περίφημους κήπους του Αγίου Αντωνίου και το προεδρικό μέγαρο . Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και βόλτες . Το απόγευμα επιβίβαση στο καράβι και άφιξη στο Ποζάλο. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Μεσίνα όπου και θα διανυκτερεύσουμε .

7η ΜΕΡΑ 04/7/2019:ΜΕΣΙΝΑ-ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ-ΜΠΑΡΙ Πρωινό και αναχώρηση για το Αλμπερομπέλο , το χαρακτηριστικό <χωριό των τρούλων > και στη συνέχεια για το Μπάρι όπου το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στο καράβι. Τακτοποίηση στις καμπίνες διανυκτέρευση .

8η ΜΕΡΑ 05/7/2019:ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αποβίβαση και μεταφορά στα Ιωάννινα .

TIMH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ : 680,00€
Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις με πολυτελές, ασφαλές και κλιματιζόμενο υπερυψωμένο λεωφορείο Δ.Χ. σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4**** σε πρωινό
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα-Μπάρι-Ηγουμενίτσα σε ΑΒ4 καμπίνες με wc/ντουζ
  • Αρχηγό-ξεναγό σε όλη την διάρκεια της εκδρομής